Web Analytics Made Easy - Statcounter

فیلم سینمایی «آفتاب نیمه شب» به کارگردانی شهریار بحرانی یکی از آثار متفاوت سینمای ایران از حیث فنی و تکنولوژی است. ۰۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۷ فرهنگی سینما و تئاتر نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، با پیشرفت فنی و تکنولوژیکال دنیای بزرگ سینما در جهان امروز، سینمای ما نیز آرام آرام پیشرفت‌های خوبی را در سال‌های اخیر تجربه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از فیلم سینمایی «ملک سلیمان» که از فناوری پرده نقره‌ای و تکینک‌های سینمایی و شنیداری ویژه‌ای بهره‌مند شد تا فیلم «محمد رسول‌ الله» مجیدی که در نوع خود از جهات گوناگون پوست‌اندازی در ساحت صنعتی سینما محسوب شده است. البته نباید سهم فیلم «دوئل» را در حوزه صدا از خاطر ببریم.

این‌بار فیلم دیگری در حوزه سینمای جنگ  و باز به کارگردانی شهریار بحرانی با عنوان «آفتاب نیمه‌شب» در حال ساخت است که در آن از فناوری شبیه‌سازی پیشرفته برای دکوپاژ استفاده شده است.

مراحل شبیه سازی فیلم «آفتاب نیمه شب»

این اقدام برای شبیه‌سازی، مطالعه از درون، بررسی رنگ و نور، زوایای دوربین و زمانبندی دقیق قبل از فیلمبرداری، توسط میثم احمدیان متخصص هوش مصنوعی به عنوان مدیر پروژه فوق صورت می‌گیرد.

در این فرآیند به کمک هوش مصنوعی صحنه  مورد نظر، بازسازی شده و با استفاده از عینک‌های واقعیت مجازی ( Virtual Reality یا VR) قابل رؤیت می‌شود.

احمدیان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم درباره این فناوری گفت: عینکی که در تولید از آن استفاده می‌شود شاید 5 درصد کل کار باشد بلکه موضوع اصلی در این کار موتورهای گرافیکی بسیار قوی است که در فیلم شبیه‌سازی می‌کنند. با کمک این فناوری می‌توانیم درون فیلم شبیه‌سازی کنیم. شبیه‌سازی یعنی اینکه در محیط بسیار با کیفیت اتفاقات واقعی که در لحظه در حال رخ دادن است را بازسازی کنیم.

مثلاً برای تصادف دو ماشین تمام شرایط و زمینه را فراهم می‌کنیم تا با گرافیک بالا لحظه تصادف را ایجاد کنیم. در این لحظه می‌توانیم کل صحنه را بچینیم و بارها و بارها تماشا کنیم حتی می‌توانیم از جهات مختلف و بالا ببینیم و صحنه‌ای را که می‌خواهیم داشته باشیم مطالعه کنیم.

وی در ادامه گفت: این عینک چیزی است که شما با کمک آن می‌توانید در موقعیت قرار بگیرید و به محیط اطرافتان اشراف داشته باشید. بنابراین 90 درصد کار توسط کامپیوترهای بسیار قوی اجرا می‌شود که صحنه‌ها را در لحظه شبیه‌سازی و رِندر می‌کنند و آن تصویر را با کیفیت، رنگ و نور بالا برای کارگردان فراهم می‌کنند.

احمدیان درباره پیشینه این صنعت در سینمای کشور ما به خبرنگار تسنیم گفت: این فرایند در سینمای کشور ما بسیار کوتاه و مختصر نهایتاً در فیلم سینمایی "چ" اجرا شده است اما به این صورت که شبیه‌سازی با مدیریت کل صحنه همزمان شود برای اولین‌بار در سینمای کشور ما اجرا می‌شود.

از این فناوری در هالیوود در 5 سال اخیر بسیار زیاد استفاده می‌شود و فیلم‌های زیادی در حال ساخته شدن در پروداکشن‌های  بسیار بزرگ با استفاده از این تکنولوژی است. البته ما در کشور با سرعت بسیار خوبی مشغول کار کردن با این تکنیکیم که بتوانیم همراه با پیشرفت‌های آن در دنیا ما نیز آن را به‌روزرسانی کنیم و ماه به ماه دست‌آوردهای جدید آن را در سینما به کار بگیریم.

وی خاطرنشان ساخت: مهم‌ترین حمایتی که از ما شد حمایت آقای بحرانی بود که با دیدگاهی که داشتند این جسارت را به ما دادند تا وارد این کار بشویم و از این فناوری در تولید فیلمی در حوزه دفاع مقدس استفاده کنیم.

البته دوستانی که در دانشگاه‌ها داشتیم نیز با ما همراهی کردند تا بتوانیم در مدت زمان معقولی از دستاوردهای جدیدتر این سیستم استفاده کنیم. برای همین با جرأتی که آقای بحرانی به ما دادند باعث شد که در حوزه‌ای که حرف اول را هنر می‌زند تکتیک و فناوری هم بتواند نقش مهمی را ایفا کند.

مدیر پروژه فنی «آفتاب نیمه شب» در ادامه درباره نقطه عطف صنعتی و تکنیکی سینمای کشور گفت: این کار می‌تواند نقطه عطفی باشد اما نقطه عطفی که در کنار آن چند پله دیگر هم باید شکل بگیرد تا به نتیجه خود برسد. چیزی که اینجا به سینمای ما و این فناوری شوک وارد می‌کند این است که صحنه‌ها قبل از اینکه ساخته بشوند، از درون مطالعه می‌شوند و هرچه‌قدر عناصر خیال پردازانه بخواهیم در صحنه داشته باشیم کارگردان می‌تواند به کار بگیرد و در نتیجه جنس مفاهیم و محتواهایی که بخواهیم در سینما داشته باشیم ارتقا پیدا کند.

وی در پایان درباره نسبت میان محتوا و فناوی بیان کرد: ما اصرار داریم که این تکنولوژی قبل از آن که تولید بخواهد شروع شود، باید بتواند در خدمت محتوا و مفاهیم فیلمسازی ما باشد و اثرات آن را هم در دیگر آثار سینمایی دیدیم.

برای همین هر دوی اینها برای سینمای ما نیاز است؛ سینمای ما فقط کمبود پروداکشن، تکنیک، صنعت و تصویر زیبا ندارد بلکه در محتوا هم باید پیشرفت کند. این تکنیک می‌تواند اینگونه به این کار بیاید که قبل از اینکه صحنه ساخته شود کارگردان درون آن قرار بگیرد و بهتر بتواند محتوا و مفاهیم مورد نظر خود را ساماندهی کند قبل از آنکه بخواهد اتفاقی بیفتد.

فیلم سینمایی شهید "ابراهیم هادی" با عنوان "تپه انار" ساخته می‌شودفیلم‌های مستند جشنواره فجر اکران خواهند شد

انتهای پیام/

R1544/P1397/S4,34/CT3 واژه های کاربردی مرتبط جشنواره فیلم فجر فیلم‌های سینمایی ایران سینما

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جشنواره فیلم فجر فیلم های سینمایی ایران سینما سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر جشنواره فیلم فجر فیلم های سینمایی ایران سینما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۰۳۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بومی سازی تجهیزات الکترونیکی کاربردی در صنعت دریا

فرهاد فتوره چی مدیر عامل یک شرکت دانش‌بنیان در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: عمده فعالیت این شرکت دانش بنیان در دو زمینه انجام می شود یکی محصولات دانش بنیان و دیگری ارائه راه حل های تکنولوژیک و دانش بنیان برای حل مسائل صنایع بالاخص صنعت دریایی.

این فعال فناور ادامه داد: این شرکت در زمینه الکترونیک دریایی، تولید کننده انواع مانیتور دید در روز ، دوربین ضدانفجار، موتور ژنراتور، سیمیلاتور، پایه های شبیه سازامواج دریا، کامپیوتر استاندارد دریایی، آنتن بیسیم، پردازش تصویر و اتوپایلوت است.

وی با اشاره به ساخت نرم افزار شبیه ساز هدایت نرم افزاری شناور توسط فناوران این شرکت در این باره توضیح داد و افزود: این سیستم به منظور آموزش و تمرین در هدایت شناورها (ویژه سنتورهای کنترل از راه دور)طراحی و ساخته شده است. از آنجا که آموزش هدایت این شناورها در محیط واقعی بسیار پرهزینه است این سیستم به کاربران کمک می‌کند تا در محیط شبیه سازی شده بسیار واقعی شناور را هدایت کند.

فتوره چی با بیان اینکه از آنجا که در این نرم‌افزار پارامترهای فیزیکی موثر تا حد بالایی مد نظر بوده است، کاربران به حس درستی از آنچه در عمل با آن مواجه اند، دست می یابند، گفت: این موضوع توسط چندین قایقران حرفه ای تایید شده است. این سیستم طراحی همچنین دارای سه مود دید از ساحل، دید از روی شناور و دید از بالاست که هر سه همزمان قابل نمایش است. تدوین نرم افزار این سیستم از روی معادلات حرکت شناور که قبلاً در این شرکت طی سال ها مطالعه و آزمون به دست آمده، انجام شده است.

مدیر عامل شرکت دانش بنیان فهم الکترونیک از دوربین ضدانفجار به عنوان یکی دیگر از محصولات شرکت نام برد و گفت: این شرکت دوربین های ضدانفجاری متنوعی برای موارد صنعتی ودفاعی ساخته است که مشخصات فنی محصولات مطابق با نیاز مشتری طراحی و یا تغییر پیدا کرده است.

وی درباره مشخصات این محصول توضیح داد و گفت : بدنه این محصول از جنس استیل و آلومینیوم دریایی و کاملا ضدآب است به طوری که باعث شده است که مقاومت بسیار بالایی در برابر ضربه و شکستگی داشته و قابل نصب بر روی ادوات دفاعی نیز است. رنج دمایی این محصول از صفر تا ۶٠ درجه سانتی گراد است.

این مدیر دانش بنیان با اشاره به ساخت پایه های پایدار و شبیه ساز نوسانات دریایی در این شرکت گفت: شبیه سازی نوسانات حرکتی مانند خودرو و شناور و هواپیما با تاکید بر نوسانات دریا از اهداف ساخت این محصول است. راستی آزمایی سنسورهای دینامیکی و استاتیکی و ادوات بازی های رایانه ای و تجهیزات بازی های مکانیکی از دیگر موارد استفاده این شبیه ساز به شمار می رود.

کد خبر 6089403 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • تازه‌ترین شواهد از وجود سیاره X در لبه تاریک منظومه شمسی
  • رشته‌ها و سطوح برگزاری المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی اعلام شد
  • لیلا بلوکات با «خارشتر» به صحنه تئاتر می‌آید
  • کنسرسیوم ساخت کشتی تمام ایرانی تشکیل می‌شود
  • رشته‌ها و سطوح المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی اعلام شد
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • کدام تیم قهرمان یورو 2024 می شود؟ نتیجه 10 هزار شبیه سازی با کامپیوتر!
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی در صنعت دریا
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی کاربردی در صنعت دریا
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد